E5 of E10 benzine. Wat moet ik tanken?

Waarschijnlijk heeft u het al gezien of gehoord op het nieuws, de normale Euro 95 en Euro 98 brandstoffen zijn per 1 oktober 2019 vervangen door E5 en E10 benzine. Maar wat kan u tanken in uw scooter of bromfiets?


E5 of E10 benzine. Wat moet ik tanken?


Wat is er precies veranderd?
In het kort; aan de brandstof is bio-ethanol toegevoegd. Bio-ethanol toegevoegd aan de brandstof zou beter moeten zijn voor het milieu maar in de praktijk blijkt het niet bepaald beter voor onze scooters en bromfietsen.
Wat betekenen de benamingen?
De benaming komt voor uit het procentueel toegevoegde bio-ethanol aan de brandstof. E5 bevat tot maximaal 5% bio-ethanol en E10 bevat tot maximaal 10% bio-ethanol in de brandstof.

Om maar gelijk de belangrijkste vraag te beantwoorden voor u als scooter rijder; Wat moet ik tanken in mijn scooter/bromfiets?
Ons advies is: Tank E5 benzine

Het is geen ramp om een keer E10 te tanken uit nood, dat overleefd de scooter wel. Maar probeer het tot die enkele keer te beperken. Want deze bio-ethanol is niet goed voor metalen en bepaalde soorten rubbers die ook in scooters en bromfietsen worden gebruikt. Dat betekend dat het op langere termijn tot schade kan leiden.

Als u de scooter of bromfiets langere tijd stil laat staan (bijvoorbeeld in de winterstalling of bij langere tijd slecht weer) raden wij aan om Ecomaxx bezine (https://www.derkstweewielers.nl/nieuws/scooters/detail/?213B9E20428C4F1F99A25AF51A0F644A) te tanken. Deze benzine bevat geen bio-ethanol en is 2 tot 3 jaar houdbaar. Dat zorgt ervoor dat uw scooter of bromfiets zonder problemen start na een periode van stil staan. Deze brandstof is verkrijgbaar in onze winkel vanaf 1 liter.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Scooternieuws

Zakelijke fiets lease van Qwic & Sparta

Fiets voor een paar euro per maand een elektrische fiets van de zaak! Ook privé dankzij de nieuwe 7% bijtelling regeling

Private lease van Sparta

ZO EENVOUDIG IS PRIVATE LEASE Private lease kan iets voor jou zijn wanneer je als privépersoon zorgeloos wilt fietsen zonder dat je in één keer veel geld kwijt bent aan een (elektrische) fiets. Het staat voor rijden op een splinternieuwe fiets voor een overzichtelijk vast bedrag per maand. Zo eenvoudig is het. Geen vervelende onverwachte kosten voor bijvoorbeeld onderhoud en reparatie. Gewoon zorgeloos fietsen dus.

Wat je moet weten over de bandenspanning van je fiets

Waarom is de bandenspanning bij fietsbanden zo belangrijk? Uitsluitend bij een toereikende bandenspanning is een fiets prettig te berijden. Op de straat geldt: hoe hoger de bandenspanning, des te lager is de rolweerstand van de band. Ook het risico op een lekke band neemt af bij een hogere bandenspanning.

Ecomaxx benzine - Altijd starten en schoon rijden

Ecomaxx is een lang houdbare, ongelode benzine voor alle brom/motorfietsen, scooters en quads die gewone benzine gebruiken. De benzine veroudert niet waardoor je motor altijd start! De ideale overwinteringsbenzine dus. Bovendien verbetert Ecomaxx de prestaties en de benzine verbrandt extreem schoon.

Contactgegevens

  • Woerdsestraat 5
  • 6628 KA, Altforst
  • info@derkstweewielers.nl
  • (0487) 54 15 22
  • KvK: 10036940
  • BTW: NL802133769B01
  • IBAN: NL59RABO0112790690

Whatsapp ons

Routebeschrijving


Facebook


Openingstijden

Maandag:  GESLOTEN
Dinsdag:  9.00-18.00 UUR
Woensdag:  9.00-18.00 UUR
Donderdag:  9.00-18.00 UUR
Vrijdag:  9.00-20.00 UUR
Zaterdag:  9.00-12.30 13.00-17.00 UUR
Zondag:  GESLOTEN
 


Financiering